Jairo , -n oinarritutako esperimentu eta nahasketengatik ezaguna “behi kaka” , lurra autoberritzeko modu organikoan lantzearen garrantzia azpimarratzen du, nekazaritza osasuntsu eta iraunkorra izateko oinarrizko gako gisa. Horrela, lau egunez salda mineralak, bioongarriak, bokashiak,… prestatzen ikasi genuen. Joera horren atzean dagoen filosofia ekoizpen masiboan oinarritutako egungo elikagaien industriarekin kontrajartzen da, non lurra pozoitu eta desertatu ohi den.
Zorionez, gure alderdi honenganako interesa gero eta handiagoa da, hain zuzen ere, oso profil ezberdineko 30 bat pertsona elkartzen gara, baserritar eta abeltzainen artean, ikasle, aktibista,… eta horrek gero eta gehiago garela baieztatzen du l aldera esnatzen hasiak gara. Lurraren izaki bizidun gisa dituen eskubideen errespetuaren, esker onaren eta defentsaren kultura.
Oinez jarraitzen dugu!